
Äppelpaj med smuldeg och dulce de leche
Knäckig kolasmak
Mjuk mördegsbotten
Linus knäckiga paj är en riktig fikafavorit!
Ingredienser till äppelpaj med smuldeg och dulche de leche
(Räcker till en paj)
Pajbotten
25 g kallt smör, 180 g vetemjöl, 2 msk socker, 2 msk kallt vatten, 1 ägg till pensling
Smuldeg
125 g rumstempererat smör, 120 g vetemjöl, 30 g havregryn, 130 g socker, 2 tsk mald kardemumma, 1/2 tsk salt
Äppelfyllning
2 äpplen, 50 g smör, 3 msk lönnsirap, 2 tsk kanel, 80 g dulce de leche
Hemgjord vaniljvisp
1 vaniljstång, 2 1/2 dl röd mjölk, 1 dl socker, 4 äggulor, 1/2 dl maizena majsstärkelse, 20 g smör, 3 dl grädde
Gör så här

Möt Linus Larsson
Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.