Scones med rabarber och vanilj

Smak av sommar

Saftiga och goda

Bjud på lyxfrukost med Linus somriga scones.

Ingredienser till saftiga scones

(Räcker till 12 scones)

Scones

9 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1 tsk salt, 1 dl socker, 150 g smör eller margarin, 1 ägg, 2 dl vaniljyoghurt, 150 g rabarber

Gör så här

1) Gör smeten

Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt smöret. Nyp ihop till en smulig deg. Skala rabarbern och skär den i tunna skivor. Tillsätt rabarber, ägg och yoghurt i skålen och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen till en 2 cm tjock platta. Använd ett pepparkaksmått eller ett runt mått och stansa ut cirklar som är cirka 8 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. 

2) Ånga ger saftiga scones

Häll 1 dl vatten i ugnens utrymme. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen och värmen till 225 grader. Tryck på PlusSteam-knappen och vänta 5 minuter. Sätt in dina scones och grädda dem i 12 minuter.

LÄS MER OM PLUSSTEAM-UGNEN 

3) Servera och njut!

Linus serverar sina saftiga scones med färskost och jordgubbssylt. Hur serverar du dina? 

Möt Linus Larsson

Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.

  • Kladdkaka med jordgubbssås och vaniljglass
    Kladdkaka med jordgubbssås och vaniljglass
  • Scones med rabarber och vanilj
  • Saftig sockerkaka med chokladglasyr
    Saftig sockerkaka med chokladglasyr
  • Muffins med smak av morotskaka
    Muffins med smak av morotskaka
  • Cheesecake med choklad
    Cheesecake med choklad
  • Äppelpaj med smuldeg och dulce de leche
    Äppelpaj med smuldeg och dulce de leche
  • Chokladtårta
    Chokladtårta
  • Cheesecake
    Bakad cheesecake
  • Crème Brûlée
    Karamellisering av sockret
  • Citronmarängpaj
    Citronmarängpaj med lite florsocker