En konstutställning

Medverkande konstnärer är Alicja Rogalska, Uli Westphal, Maisie Cousins, Bigert & Bergström, Malin Molin, Kultivator, Anne Duk Hee Jordan & Pauline Doutreluingne samt Karl Grandin & Gustav Karlsson Frost.

 

Kurerat av: Jonas Kleerup & Lina Aastrup

 

Info: Utställningsytan på 400 m2 på Sergelgatan i centrala Stockholm kommer att vara öppen för allmänheten i tre dagar, med start den 5 november 2021.

 

När: 5-7 november

Tid: Fre 12-18, lör-sön 12-16

Var: Sergelgatan 16

Food for Thought – en samlingsutställning

Med utställningen ”Food for Thought” sätter Electrolux fokus på temat matsvinn med spännande infallsvinklar och nya röster, och undersöker konsekvenserna av vår matproduktion, konsumtion och det svinn som oundvikligen följer. 

Med en mångsidig uppsättning medier inklusive fotografi, video, installation, skulptur, måleri och ljud visas utmanande och tankeväckande verk av konstnärer från Sverige och Europa. Utställningen belyser de komplexa relationerna mellan mat, hälsa, politik, miljö och kultur, med ambitionen att öka medvetenheten och inspirera till förändringar i vårt förhållande till mat.

 

Det globala matsvinnet

Varje år slängs en tredjedel av all mat som produceras i världen. Det motsvarar ofattbara 1,3 miljarder ton mat, till ett värde av cirka 1 biljon dollar.

En majoritet av alla skandinaver tycker att det behövs tas ett starkare grepp om matsvinnsproblematiken i samhället. Samtidigt anser bara cirka hälften att det är något som berör dem direkt.

Men faktum kvarstår, var tredje matkasse som bärs hem slängs, vilket gör hushållen ansvariga för 70% av all mat som går till spillo.

Vi möjliggör hållbar matlagning

Våra kylskåp har en idealisk miljö för att hålla maten färsk längre och minska matsvinnet. Våra ugnar tillför rätt mängd ånga för kortare tillagningstider och näringsrika måltider. Och våra diskmaskiner hjälper dig välja det miljövänligaste programmet.

Det är intuitiv och hållbar matlagning.

Upptäck intuitiv matlagning