Make an impression

Se till att varje ögonblick blir minnesvärt

Bjud inte dina gäster bara på god mat, gör ett minnesvärt intryck som går utöver smaken. Med hjälp av Electrolux kan kreativiteten få fritt utlopp, så att du kan våga göra det oväntade och servera minnen för livet. 

SoftSpikes

Håller ömtåliga glas säkert på plats.

Gnistrande rent!

Vackra glas och skålar kan verkligen sätta pricken över i:et när du dukar till fest. Ofta är den typen av glas också mycket ömtåliga och behöver diskas för hand. Med våra diskmaskiner kan du dock vara lugn och duka med finglasen. Våra maskiner är utrustade med SoftSpike-teknologi som hanterar varje glas varsamt och försiktigt. Ett litet tips: duka med olika glas, sätt en rosett med en liten lapp runt stjälken och använd dem som placeringskort!

Duka som ett proffs

Tallrikar, glas och bestick är självklart, men med några lätta knep kan du piffa upp köksbordet en vanlig onsdag eller imponera på parmiddagen när helgen kommer. Att göra en lite mer spännande dukning kräver varken lång tid eller skicklighet, se våra snabba tips här.

Sous vide – som du vill ha det

Bjud in släkt och vänner till ett spontant sous vide-party! Köp in olika ingredienser som kött, fisk, kyckling, grönsaker och spännande örter och kryddor. Låt gästerna själva skapa sina smaksensationer innan du märker deras respektive sous vide-påsar med namn. Gör det hela mer spännande och nyskapande genom att föreslå ovanliga eller okonventionella smakkombinationer.

Ångugn med Sous Vide-funktion

Utforska nya smaker och konsistenser med vår ångugn som har Sous Vide-funktion

Upptäck nya smakkombinationer

 • 1
  Mynta och senap

  Myntans fräschör är ett perfekt komplement till bettet i senapen – utmärkt som kryddning av lamm.

 • 2
  Rosmarin och apelsinskal

  Den aromatiska rosmarinen möter apelsinskalets sötma, ett annorlunda och utsökt sätt att krydda lax på.

 • 3
  Kanel och timjan

  Värmen i kanelen och jordigheten i timjan är en perfekt och spännande kryddkombination för kyckling.

Baka utan krusiduller

En naken tårta är en underbar efterrätt som saknar glasyr eller marsipanöverdrag. Istället kan man se lager på lager av vackra strukturer och färger hos de smaker som normalt döljer sig under. Genom att baka tårtan med ånga blir varje lager högre och luftigare och slutresultatet proffsigare.
Upptäck ångugnar
Chokladdoppade myntablad med smält choklad från en Electrolux induktionshäll

Allt blir bättre med choklad!

Vi har ett tips på en fräsch smakbit efter maten: låt gommen njuta av frusna, chokladdoppade myntablad. De är jättegoda som de är, eller som garnering på efterrätt som glass, kakor och tårtor. På en induktionshäll smälter du smidigt chokladen på låg värme, utan att behöva krångla med vattenbad, och resultatet blir riktigt proffsigt! Det finns även andra färska örter du kan testa med, som basilika- eller salviablad, eller varför inte prova med lavendelblommor?

 • 1
  Smält chokladen

  Använd en induktionshäll för att försiktigt smälta 1,25 dl mörk choklad tills den är flytande och slät i konsistensen.

 • 2
  Doppa myntablad

  Doppa de färska myntabladen i chokladen genom att hålla dem i kvisten med fingrarna eller en kökspincett.

 • 3
  Frys

  Lägg bladen på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i frysen i 30 minuter tills de stelnat. Det går snabbare och resultatet blir bättre om du använder en nedkylningsfunktion.

Gwyneth Paltrow och Magnus Nilsson

Hur imponerar man på en Michelin-kock?

Genom att fokusera på enkelhet. Vi bjöd in Gwyneth Paltrow för att laga enkel kalifornisk mat till Magnus Nilsson, Electrolux-ambassadör och grundare till restaurangen Fäviken, som har en Michelinstjärna. Gwyneth bjuder på en läcker skandinavisk fisktostada - en härlig mix av Sverige och Kalifornien.