Baka bröd med Matgeek

Hemligheten bakom ett perfekt bröd

Att baka bröd är både ekonomiskt och en smaksensation jämfört med köpebröd. Vill du komma igång med att baka bröd men inte känner för att lägga tid på att knåda för hand ska du ta en titt på Expressionist köksmaskin. 

EKM7300 Expressionist köksmaskin

Knådandet av degen har stor del i om brödet blir bra. När du knådar degen skapas glutentrådar, som stänger inne koldioxiden som bildas när degen jäser. Det är något som Expressionist köksmaskin är expert på, tack vare den professionella TruFlow™ degkroken. 

– Degkroken är unik, den knådar verkligen degen och snurrar inte bara runt den som vissa andra köksmaskiner gör, säger Johan Hedberg, mer känd som den populära matbloggaren Matgeek.

Nybakat bröd

Med köksmaskinen får du ett jämnt och grundligt knådningsresultat varje gång, som ger fluffigare och godare bröd.

– Om du bakat någon gång och fått ett platt bröd beror det troligen på att du inte fått till bra glutentrådar. Med glutentrådarna så får du också en seghet som håller ihop brödet när det jäser och gör att det orkar resa sig

Tillför ånga för bättre bakningsresultat

Ett annat tips för att få till ett bättre brödbak är att använda sig av ånga. Har man ingen ångugn kan man ställa in en skål med vatten i ugnen.

– Ångan gör så att brödytan inte stelnar vilket minskar risken för att brödet spricker.

Electrolux Expressionist Collection

Electrolux Expressionist Collection

Smakupplevelser på ditt sätt. Vårt sortiment av produkter med smarta och innovativa funktioner hjälper dig att förfina och lägga till en twist till din vardagliga matlagning - vare sig det gäller att ställa in exakt rätt temperatur för ditt te, eller helt enkelt veta att din toast blir precis som du vill ha den.