Koka ägg – så blir de perfekta varje gång

Perfekta ägg

Glöm äggkokare och kastruller

Att koka ägg kan man faktiskt göra i ugnen, med hjälp av ånga. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg. Ångan gör att ägget uppnår den absolut bästa konsistensen, och det är bara den som räknas efter det att ägget väl är inhandlat.

Ägg på servett

Robert Sandberg

" Konsistensen är det som är det viktiga när du tillagar ett ägg. Med den här tekniken får du ett krämigt ägg rakt igenom med en härligt trögflytande äggula."

Löskokt, hårdkokt eller krämig gula

Löskokta ägg

  • Sätt ugnen på 90 grader ånga
  • Tillaga äggen i ångugnen i 4 min, därefter är de redo att serveras.

Krämiga ägg

  • Sätt ugnen på 65 grader ånga.
  • Tillaga äggen i ångugnen i 45 min, därefter är de redo att serveras.

Hårdkokta ägg

  • Sätt ugnen på 90 grader ånga
  • Tillaga äggen i ångugnen i 9 min, därefter är de redo att serveras.
Electrolux ångugn OOS870NX

Bra köp

Vidga din horisont - öppna upp din kreativitet med ångmatlagning.

Robert Sandbergs hemliga ingrediens till perfekta ägg

Koka dina ägg till önskad konsistens, och missa inte att testa Robert Sandbergs läckra tillbehör. När Robert har kokat perfekta ägg serverar han dem nämligen med lite brynt smör och flingsalt – det blir jättegott!

Ägg med brynt smör

Skillnaden i köket

Spisfläktar är en viktig del i varje kök. De spelar en väsentlig roll i att hålla luften fräsch och ren, så du kan njuta av att laga kulinariska rätter. Och med rätt stil på spisfläkten kan du få en köksdesign du älskar. 

Upptäck köksfläktar
Enkelt recept

God mat varje gång

Det finns ett enkelt sätt att lyckas med maten varje gång: ånga. Smakerna träder fram, konsistensen förbättras, näringen bevaras. Vare sig du ugnssteker kött, bakar bröd eller lagar en läcker dessert, ställ bara in ångnivån för en kulinarisk höjdpunkt.

Upptäck matlagning med ånga
Infinte Chef Collection on induction hob

Direkt och precis värmereglering

Med induktion överförs värmen direkt till kastrullens botten vilket ger snabb och jämn upphettning. Matlagningstiden förkortas och förbrukar mindre energi, ytan utanför kastrullen förblir relativt sval, så din induktionshäll är både säkrare och enklare att rengöra. 

Upptäck induktion