Koka ägg – så blir de perfekta varje gång

Perfekta ägg

Så här kokar du perfekta ägg med ånga

Visste du att du kan koka ägg i en ångugn? Med ångtillagning kan du koka ägg till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg. Ångan gör att ägget uppnår den absolut bästa konsistensen, och det är bara den som räknas efter det att ägget väl är inhandlat.

Ägg på servett

Robert Sandberg

" Konsistensen är det som är det viktiga när du tillagar ett ägg. Med den här tekniken får du ett krämigt ägg rakt igenom med en härligt trögflytande äggula."

Löskokt, hårdkokt eller krämig gula

Löskokta ägg

  • Sätt ugnen och välj Full Ånga på 90 grader

  • Tillaga äggen i ångugnen i 4 min, därefter är de redo att serveras

Krämiga ägg

  • Sätt ugnen och välj Full Ånga på 65 grader

  • Tillaga äggen i ångugnen i 45 min, därefter är de redo att serveras

Hårdkokta ägg

  • Sätt ugnen och välj Full Ånga på 90 grader

  • Tillaga äggen i ångugnen i 9 min, därefter är de redo att serveras

Robert Sandbergs hemliga ingrediens till perfekta ägg

Koka dina ägg till önskad konsistens, och missa inte att testa Robert Sandbergs läckra tillbehör. När Robert har kokat perfekta ägg serverar han dem nämligen med lite brynt smör och flingsalt – det blir jättegott!

Ägg med brynt smör

Upptäck mer från Electrolux