Confiterad potatis

Confiterad potatis

Portioner 4 st

Tillagas med fördel i vacuumpåse, en förslutningsbar påse, som tål värme och kan återanvändas enligt den så kallade sous vide-metoden.

 

Ingredienser:
400 g Potatis, tvättad & skrubbad
200 g Olivolja
2 st. Vitlöksklyftor
1 st. Knippe timjan
Salt, Havssalt

 

Metod:
1. Lägg potatisen i en vacuumpåse tillsammans med vitlök, salt och timjan.

2. Slå på olivoljan och försegla i vacuummaskinen.

3. Tillaga i ugn på ånga i 20 minuter.

4. Öppna påsen och lägg upp på fat, toppa med havssalt

 

Att confitera potatis innebär att man tillagar den i fett, ofta med kryddor och det ger potatisen ännu mer smak. Att använda vacuumpåse är smart men som alternativ går det också att lägga potatisen i en form med höga kanter. Confiterad potatis är ett trevligt tillbehör där potatis, sås och kryddning tillagas tillsammans.