Confiterad potatis med sous vide

Så här lagar du confiterad potatis med sous vide-metoden i en ångugn. Confiterad potatis är ett trevligt tillbehör där potatis, sås och kryddning tillagas tillsammans. Att confitera potatis innebär att man tillagar den i fett, ofta med kryddor och det ger potatisen ännu mer smak.

Att använda vacuumpåse är smart men som alternativ går det också att lägga potatisen i en form med höga kanter. Tillagas med fördel i vacuumpåse, en förslutningsbar påse, som tål värme och kan återanvändas enligt den så kallade sous vide-metoden.

Se hela receptet nedan.

 

Ingredienser (Portioner: 4 st)

400 g Potatis, tvättad & skrubbad
200 g Olivolja
2 st. Vitlöksklyftor
1 st. Knippe timjan
Salt, Havssalt

 

Gör så här:

  1. Lägg potatisen i en vacuumpåse tillsammans med vitlök, salt och timjan
  2. Slå på olivoljan och försegla i vacuummaskinen
  3. Välj Sous Vide-progammet. 84 grader i 1-2 timmar
  4. Öppna påsen och lägg upp på fat, toppa med havssalt

 

 

Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Somrig potatissallad med färskpotatis

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Nyttig grönkålssallad med avokado

Ångad sparris och broccolini

Potatis och purjolökssoppa

Koka ägg – så blir de perfekta

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Koka potatis i ångugn

Perfekt ångad röding i ångugn

 

 

Upptäck mer från Electrolux