Somrig potatissallad med färskpotatis

Så här lagar du en fräsch somrig potatissallad med färskpotatis, tillagad med ångad potatis för en extra saftig och delikat textur. Perfekt för grillfester och picknickar under soliga dagar. Enkelt, läckert och fullt av smak!

Att ånga potatis i en ugn med ånga är ett bra sätt att bevara dess smak men också konsistens och textur. Ångan gör potatisen tåligare så att den inte går sönder när den blandas runt. Passa på att smaksätta potatisen när den är varm för då drar den åt sig ännu mer smak av marinaden!

 

Ingredienser (Portioner: 4 st)

20 st. färskpotatisar
2 msk Grovkornig senap
12 st. Cornichoner
1 st. Schalottenlök
2 msk Olivolja
1 msk Vitvinsvinäger
Smörgåskrasse/ätbara blommor
Salt, svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Skiva schalottenlöken tunt och slå på vinäger

  2. Dela cornichonerna på längden

  3. Lägg potatisen på perforerad plåt

  4. Ånga potatisen i Full Ånga på 95 grader i ca 20 min eller tills att de är mjuka

  5. Blanda potatisen med olivolja, senap, cornichoner och smaka av med salt & peppar

  6. Toppa med smörgåskrasse, schalottenlök och/eller ätbara blommor

 

Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Perfekt ångad röding i ångugn

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Nyttig grönkålssallad med avokado

Ångad sparris och broccolini

Potatis och purjolökssoppa

Koka ägg – så blir de perfekta

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Koka potatis i ångugn

Confiterad potatis med sous vide

 

Upptäck mer från Electrolux