Spara el
Spara el

Energieffektivisera hemma

Sänk elförbrukningen och upplev ett grönare sätt att leva med energismarta vanor. Nedan hittar du några av våra energieffektiva vitvaror som bidrar till en mer hållbar livsstil. Tips! Med hjälp av verktyget Youreko försäkrar du dig om att hitta den mest effektiva produkten som garanterar de största besparingarna. Läs mer om Youreko.

Hur kan vi minska matsvinnet?

MATLAGNING

Visste du att upp till 30% av vår mat som produceras går till spillo¹? På Electrolux arbetar vi ständigt med att minska matavfallet genom att utveckla effektiva produkter som förvarar och tillagar vår mat. Våra produkter hjälper dig att äta mer hälsosamt tack vare funktioner som bevarar näringsämnen och minskar matsvinnet.

 • Perfekt lagad lasagne
  Uppvärmning med ånga

  Minska ditt matsvinn genom att använda funktionen "uppvärmning med ånga".

 • Jämförelse av två äpplen
  TwinTech® Total No Frost

  TwinTech® Total No Frost håller optimal luftfuktighet och skyddar livsmedel från att torka ut. Det bidrar till 60% mindre matsvinn².

 • Sätter på ett diskprogram
  Eko-diskning med en touch

  Välj ett diskprogram enkelt med den smarta slidern. Ecometern informerar dig om hur du optimerar energi- och vattenförbrukningen. Låt sedan maskinen ta hand om resten.

Förläng dina kläders livslängd

TVÄTT OCH TORK

I våra hem står tvättrutinerna vanligtvis för 22% av den dagliga vattenförbrukningen. Genom att förlänga livslängden på dina kläder med ytterligare nio månader kan koldioxid-, avfalls- och vattenavtrycken minska med mellan 20-30%³. Våra produkter har funktioner som förbättrar din tvättrutin och minskar miljöpåverkan.

 • AutoDose-facket
  AutoDose

  Ser till att det blir rätt dosering tvättmedel i proportion till tvätten och minska därmed föroreningar. Dessutom kommer dina bomullsplagg stå emot slitage tre gånger längre.

 • Torktumlare med värmepump
  Värmepump

  Få kläderna att hålla längre tack vare våra torktumlare med värmepump.

 • Gentlecare-trumman
  GentleCare

  Med GentleCare utsätts aldrig dina kläder för onödig värme. Det är klädvård som får plaggen att hålla längre. Textilierna kommer att behålla sin form och den låga temperaturen hjälper dig att spara energi.

Nya energimärkningar

I mars 2021 trädde nya regler i kraft för energimärkning av vitvaror. Den nya märkningen är mer omfattande med skarpa krav på ekodesign, testmetoder och kriterier.

Designade med miljön i åtanke

Som en av de globala ledarna i vår bransch är vi inte bara ett företag, utan också en aktör i samhället omkring oss. Överallt där vi finns i världen inspirerar Electrolux och gör det möjligt för konsumenter att leva bättre och mer hållbara liv.

¹ Källa: UN SDG, 2018.
² Internt test på TwinTech-teknologin med en intern testmetod som mäter hydreringsnivån efter sex dagars förvaring jämfört med egen produkt med en förångare.
³ Läs mer på följande länk: https://www.electroluxgroup.com/en/make-clothes-last-twice-as-long-with-half-the-environmental-impact-22109/