
Stina Patetsos tipsar!
"Ofta rekommenderas det att du ska ta ut bröd vid 96 eller 98 grader. Men jag brukar ta ut mitt vid 94 grader och låta det vänta en timme, det gör det saftigare och godare."
VIKTIGT SÄKERHETSMEDDELANDE
Bjud på ett saftigt bröd som gästerna inte glömmer i första taget. Genom att baka med ånga får du en mjuk insida och en krispig skorpa. Att baka sitt eget bröd ger oftast ett nyttigare och godare resultat än köpebröd. Dessutom är det roligt att äta sådant som du skapat själv.
Se vilken skillnad det blir när du gräddar brödet i ånga istället för i vanlig varmluft.
Läs mer om ugnen"Ofta rekommenderas det att du ska ta ut bröd vid 96 eller 98 grader. Men jag brukar ta ut mitt vid 94 grader och låta det vänta en timme, det gör det saftigare och godare."
Ingredienser:
1 pkt färsk jäst
1 dl riktigt god olivolja
3 ½ dl vatten
1 dl yoghurt naturell 3 %
10–12 dl vetemjöl special
2 ½ tsk salt
1 msk honung (rågad msk)
Gör så här