
Stina Patetsos tipsar!
"Ofta rekommenderas det att du ska ta ut bröd vid 96 eller 98 grader. Men jag brukar ta ut mitt vid 94 grader och låta det vänta en timme, det gör det saftigare och godare."
Bjud på ett saftigt bröd som gästerna inte glömmer i första taget. Genom att baka med ånga får du en mjuk insida och en krispig skorpa. Att baka sitt eget bröd ger oftast ett nyttigare och godare resultat än köpebröd. Dessutom är det roligt att äta sådant som du skapat själv.
Se vilken skillnad det blir när du gräddar brödet i ånga istället för i vanlig varmluft.
Läs mer om ugnen"Ofta rekommenderas det att du ska ta ut bröd vid 96 eller 98 grader. Men jag brukar ta ut mitt vid 94 grader och låta det vänta en timme, det gör det saftigare och godare."
Ingredienser:
1 pkt färsk jäst
1 dl riktigt god olivolja
3 ½ dl vatten
1 dl yoghurt naturell 3 %
10–12 dl vetemjöl special
2 ½ tsk salt
1 msk honung (rågad msk)
Gör så här
Electrolux använder cookies och andra tekniker för spårning såsom Google Analytics, Facebook Pixels och ClickTale, för att optimera upplevelsen på hemsidan och underbygga marknadsföringsaktiviteter. Vi använder även innehåll från tredjepart, såsom YouTube, för att kunna leverera relevant innehåll. Läs mer om spårningsmetoder vi använder i vår Integritetspolicy.
Vi arbetar ständigt med att förbättra vår hemsida och våra tjänster, baserad på data som samlas in. Väljer du att acceptera kommer vi att använda anonyma cookies för att optimera upplevelsen på hemsidan, samt Facebook Pixels och remarketing cookies för att på ett säkert sätt dela information om din användning av vår hemsida med våra betrodda partners inom sociala medier, reklam, detaljhandel och dataanalys.
Du kan när som helst ändra ditt val genom att besöka vår Integritetspolicy.