Så förändrar ånga svenskarnas sätt att laga mat

Ånga blir allt vanligare som metod för uppvärmning och tillagning av mat. Ångan gör att vardagsrätterna höjs till nya nivåer när det kommer till såväl smaker som bevarande av färger, näringsämnen och konsistens.

Enkla knepet som får barnen att äta broccoli

Många tycker att rester känns oaptitliga och torra dagen efter de har tillagats. Med ånga blir de minst lika goda och saftiga som när de först tilllagades, ibland till och med godare. Dessutom gör den broccoli så krispig och god att till och med de kinkigaste barnen ber om mer.

Ånga lyfter både vardags- och helgmiddagarna

För den som har ångfunktion i sin ugn öppnar sig helt nya möjligheter. Den som älskar att baka kommer att upptäcka hur ångan lyfter degen på ett sätt som ingen vanlig ugn kan åtstadkomma. Ångan ger effekt innan värmen slår på ordentligt och ger bröd och andra bakverk en härligt krispig yta. Den som bär på en dröm om att ha tillgång till ett restaurangkök med sous vide-teknik, kan sluta drömma. Med en ugn med ångfunktion i ditt kök öppnas helt nya möjligheter och perspektiv på matlagningen.

Ånga skapar nya möjligheter i köket

Förutom att piffa till och förenkla vardagsrätter är ånga oslagbart när det kommer till att koka ris eller laga gröt. Tack vare ångan kan du inspireras till helt nya projekt och smaker i köket. Se det som en hemlig ingrediens som öppnar dörrar till rätter som inte lagats förut. Den som köper utvalda modeller av Electrolux ugnar med ångfunktion får dessutom tillgång till ett stort urval recept och knep som gör matlagningen både roligare och enklare samt mer variationsrik.

Enkel rengöring med ånga

Ugnar med ångfunktion säger till själva när de behöver rengöras. Du behöver bara sätta igång rengöringsprogrammet så kommer varm fukt att lösa upp smuts och fettrester som har fastnat på insidan. Smutsen kan sedan torkas bort med en trasa när programmet är klart.

En ugn - tusen möjligheter

Alla ugnar med ånga har samma utbud av funktioner som vanliga ugnar. Varmluft, över- och undervärme, grill och pizza/paj-läge är några exempel. Ångan är bara en ytterligare möjlighet att skapa ännu fler goda rätter. Electrolux har ett brett utbud av ugnar med ångfunktion. Från de enklaste, där man bara häller lite vatten på ett element i botten av ugnen, till de mest avancerade. De har komplett sous vide-funktion som ger perfekt resultat på kött och fisk. Varje gång.

Stressa ned med Electrolux Slow-TV

Electrolux lanserar filmen Brödet — 20 garanterat helt actionfria minuter där du får se en deg förvandlas till ett saftigt och krispigt bröd i en ångugn. I realtid.

Ta en liten paus från din stressiga vardag och låt dig hypnotiseras av den fascinerande processen där degen sakta sväller och ändrar färg, får saftigt innehåll och härligt krispig yta. Under tiden underhåller vi dig med spännande fakta om bröd, varför bakning är bra som terapi och hur ånga kan göra underverk med din mat.

 • Ångad potatis
  Ångad potatis

  Ångad potatis är en delikatess.

 • Broccoli och sparris
  Ångad sparris och broccolini

  Broccoli och sparris är tacksamma grönsaker att tillaga med ånga.

 • Ångad röding
  Röding

  Rödingens mjuka smak kommer fram tack vare ångan.