Rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Mamma och barn

Kvaliteten på inomhusluften är viktig!

Damm och smuts tillförs ständigt i våra hem. Ofta blir det luftburet vilket leder till irritation och skadliga effekter på våra luftvägar. Genom att använda en dammsugare eller en luftrenare med god filtrering som är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet får man en renare inomhusluft och en bättre livskvalitet för allergiker.

Dammsugare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Vilken dammsugare du har spelar stor roll. En dålig dammsugare gör luften ännu smutsigare då allergener läcker ut från den och kommer ut i luften vilket bidrar till besvär för allergiker. Om dammsugaren däremot har bra filtrering och ett tätt system blir luften renare än den som finns i rummet vanligtvis och dammsugaren fungerar såldes som en luftrenare.

Astma- och Allergiförbundet

Ett enkelt sätt att välja rätt dammsugare är att gå efter Svalanmärkningen som Astma- och Allergiförbundet utfärdar. För att en dammsugare ska få märkningen är det viktigt att den tar upp och avskiljer mikroskopiska partiklar som annars kan irritera luftvägar och slemhinnor. Dammsugaren utvärderas även på dammupptagning, hur tätt systemet är, filtereffektivitet, hantering vid filterbyte med mera.

 

Pure D9

Svalanmärkt Pure D9

Hela serien Pure D9 är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet. Pure D9 är speciellt framtagen för optimal dammupptagning och minimalt utsläpp av de minsta partiklarna. Filtret är anpassat till varje enskild modell i serien för bästa resultat.

Dammsugarpåsen S-bag tillsammans med filtret och den effektiva motorn säkerställer att allt damm fångas upp och blir ordentligt inkapslat och luften i utblåset blir ren. När det är dags att byta påse stänger sig öppningen på dammsugarpåsen automatiskt så att inget damm kommer ut. Dammpåsen sitter fast i ett CleanLift-handtag som du bär direkt till sophinken och när du trycker på knappen frigörs dammpåsen och faller automatiskt ner i sophinken. Enkelt och hygieniskt!

Luftrenare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Damm, päls och pollen är allergener som sprids genom luften. I takt med att våren närmar sig ökar nivåerna för luftföroreningar och pollen, inte bara utomhus utan också i hemmen. Med en Electrolux luftrenare får du 99,9% renare luft i ditt hem. Detta beror på luftrenarens filtreringssystem som tar bort smuts, damm, pollen och även dålig lukt. Hälsosam inandningsluft är viktigt för en god nattsömn generellt och speciellt viktigt för allergiker.

Astma och Allergiförbundet

Electrolux Oxygen luftrenare är utrustade med ett flerstegsfiltersystem som säkerställer 99,9% renad luft. Det aktiva kolfiltret hjälper att neutralisera oönskade dofter, så som cigarettrök och matlagningsos, medan det sofistikerade HEPA-filtret fångar in partiklar så små som 0,3 mikron, vilket innebär mindre damm på golv och möbler.

  • Electrolux - Oxygen luftrenare - EAP300
    Luftrenare

    Oxygen luftrenare EAP300 är rekommenderad av astma och allergiförbundet och även 91% av Smartsons testpiloter rekommenderar EAP300! Luftrenaren levererar 335m3 ren luft/h och storleken passar utmärkt för större lägenheter. PureSource™-systemet filtrerar bor...

Upptäck hemmiljö

Vakna till renare mer hälsosam luft

Våra produkter för inomhusmiljö skapar ett hälsosamt inomhusklimat med behaglig temperatur och ren luft.  

Upptäck hemmiljö
En kvinna med sin hund som njuter av bekvämligheten hemma

Välbefinnande med Electrolux

Skapa en sund och fräsch inomhusmiljö för din familj med våra apparater för hemmiljö och frisk luft.

Upptäck välbefinnande
En kvinna med sin hund som njuter av bekvämligheten hemma

Upptäck klädvård med Electrolux

Låt kläderna du älskar se nya ut längre med Electrolux. Bästa utrustning för detta kan du numera ha i hemmet.

Upptäck klädvård