Rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Kvaliteten på inomhusluften är viktig!

Damm och smuts tillförs ständigt i våra hem. Ofta blir det luftburet vilket leder till irritation och skadliga effekter på våra luftvägar. Genom att använda en dammsugare eller en luftrenare med god filtrering som är rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet får man en renare inomhusluft och en bättre livskvalitet för allergiker.

Dammsugare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Vilken dammsugare du har spelar stor roll. En dålig dammsugare gör luften ännu smutsigare då allergener läcker ut från den och kommer ut i luften vilket bidrar till besvär för allergiker. Om dammsugaren däremot har bra filtrering och ett tätt system blir luften renare än den som finns i rummet vanligtvis och dammsugaren fungerar såldes som en luftrenare.

Astma- och Allergiförbundet

För att underlätta ditt val av dammsugare har Astma- och Allergiförbundet en rekommendation som bygger på ett flertal parametrar, inte bara kring filtrering och hantering av damm utan även vad gäller hanterbarhet, konsumentkommunikation och ergonomi. De enda dammsugare som hittills fått denna rekommendation är Electrolux UltraOne-seriens dammsugare.

 • 4,23684473684211
  (38)

  Electrolux UltraOne EUO9GREEN är ett imponerande stycke ingenjörskonst: smidig, lättkörd och tystgående med utmärkta prestanda. UltraOne Green är en miljövänlig dammsugare tillverkad av 70% återvunnen plast.

 • 3,75
  (4)

  Electrolux UltraOne har manuell effektreglering och det nya effektiva munstycket Flow Motion, bekvämt AeroPro™ Classic-handtag och ett integrerat AeroPro 3-i-1-munstycke.

 • 5
  (1)

  Electrolux UltraOne har manuell effektreglering och det nya effektiva munstycket Flow Motion, bekvämt AeroPro™ Classic-handtag och ett integrerat AeroPro 3-i-1-munstycke.

 • NaN
  (0)

  Electrolux UltraOne har manuell effektreglering och det nya effektiva munstycket Flow Motion, bekvämt AeroPro™ Classic-handtag och ett integrerat AeroPro 3-i-1-munstycke.

 • 4
  (1)

  Electrolux UltraOne EUO95BR är avsedd för hushåll med många olika typer av golv. Med Flow Motion- och Parketto Pro-munstycken.

 • 4,4
  (5)

  Electrolux UltraOne EUO99TM är avsedd för kunder som inte kompromissar i onödan. Fjärrkontroll med AUTO-funktion för självjusterande effektreglering samt Flow Motion- och AeroPro™ ParkettoPro munstycken.

 • 4,5
  (2)

  Electrolux UltraOne EUO95CB är avsedd för hushåll med många olika typer av golv. Med Flow Motion- och Parketto Pro-munstycken.

 • 5
  (4)

  UltraOne Origin DB+ har manuell effektreglering ett bekvämt AeroPro™ Classic-handtag, det ultraeffektiva munstycket AeroPro™ Silent samt medföljer även ett integrerat AeroPro 3-i-1-munstycke. Dessutom har denna modell nu ännu bättre energibetyg!

Luftrenare rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Damm, päls och pollen är allergener som sprids genom luften. I takt med att våren närmar sig ökar nivåerna för luftföroreningar och pollen, inte bara utomhus utan också i hemmen. Med en Electrolux luftrenare får du 99,9% renare luft i ditt hem. Detta beror på luftrenarens filtreringssystem som tar bort smuts, damm, pollen och även dålig lukt. Hälsosam inandningsluft är viktigt för en god nattsömn generellt och speciellt viktigt för allergiker.

Astma och Allergiförbundet

Electrolux Oxygen luftrenare är utrustade med ett flerstegsfiltersystem som säkerställer 99,9% renad luft. Det aktiva kolfiltret hjälper att neutralisera oönskade dofter, så som cigarettrök och matlagningsos, medan det sofistikerade HEPA-filtret fångar in partiklar så små som 0,3 mikron, vilket innebär mindre damm på golv och möbler.

 • 4,57692307692308
  (26)

  Oxygen luftrenare EAP300 är rekommenderad av astma och allergiförbunde toch även 91% av Smartsons testpiloter rekommenderar EAP300! Luftrenaren levererar 335m3 ren luft/h och storleken passar utmärkt för större lägenheter. PureSource™-systemet filtrerar bort smuts, damm och lukter i fyra steg med bland annat HEPA-filter, kolfilter, autofläkt och luftkvalitésensor. Med fjärrkontroll styr du även luftrenaren på avstånd.

  • 91% rekommenderar EAP300
  • Rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet
 • 4,0625
  (16)

  Andas lättare och sov bättre med Oxygen luftrenare. PureSource™-systemet renar luften inomhus i fem steg med bland annat HEPA-filter och ger 494m3 ren luft/h. Passar bäst för större boenden. Automatisk luftkvalitésensor, autovila- och fläkt samt fjärrkontroll och tvättbara filter för längre hållbarhet; för dig och miljön.

  • Rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet
Upptäck hemmiljö

Vakna till renare mer hälsosam luft

Våra produkter för inomhusmiljö skapar ett hälsosamt inomhusklimat med behaglig temperatur och ren luft.  

Upptäck hemmiljö
En kvinna med sin hund som njuter av bekvämligheten hemma

Välbefinnande med Electrolux

Skapa en sund och fräsch inomhusmiljö för din familj med våra apparater för hemmiljö och frisk luft.

Upptäck välbefinnande
En kvinna med sin hund som njuter av bekvämligheten hemma

Upptäck klädvård med Electrolux

Låt kläderna du älskar se nya ut längre med Electrolux. Bästa utrustning för detta kan du numera ha i hemmet.

Upptäck klädvård