Ångad röding
Ångad röding

Portioner 4 st.

 

Ingredienser:
4 st. Rödingfiléer med skinn
25 g Dill
2 dl Matolja
75 g Bladspenat

 

Metod:
1. Värm olja i kastrull till 80 grader

2. Lägg i örterna i mixer, mixa och slå på oljan

3. Mixa i 3–5 min eller tills oljan blir mörkgrön

4. Sila och kyl för att svalna

5. Lägg rödingfiléerna på oljad plåt med skinnsidan uppåt

6. Ånga ca 3 min eller tills att skinnet enkelt går att dra bort

7. Lägg upp laxen på tallrik och ringla oljan runt

 

Rödingens mjuka smak kommer fram tack vare ångans varsamma jämna tillagning. Jag tycker om att servera med örtolja som bryter bra mot den lena fisken.

Leaquid

Att en stor del av näringsämnena läcker ut i vattnet vid kokning är inget som syns, eller något de flesta vet om eller reflekterar över. Så hur kan vi visa upp ett problem som är osynligt? Vi skapade vitaminvattnet Leaquid, som visar förlusten av näringsämnena på ett väldigt handgripligt sätt.

Tillbaka till fördelarna med ånga