
Confiterad potatis
Portioner 4 st
Tillagas med fördel i vacuumpåse, en förslutningsbar påse, som tål värme och kan återanvändas enligt den så kallade sous vide-metoden.
Ingredienser:
400 g Potatis, tvättad & skrubbad
200 g Olivolja
2 st. Vitlöksklyftor
1 st. Knippe timjan
Salt, Havssalt
Metod:
1. Lägg potatisen i en vacuumpåse tillsammans med vitlök, salt och timjan.
2. Slå på olivoljan och försegla i vacuummaskinen.
3. Tillaga i ugn på ånga i 20 minuter.
4. Öppna påsen och lägg upp på fat, toppa med havssalt
Att confitera potatis innebär att man tillagar den i fett, ofta med kryddor och det ger potatisen ännu mer smak. Att använda vacuumpåse är smart men som alternativ går det också att lägga potatisen i en form med höga kanter. Confiterad potatis är ett trevligt tillbehör där potatis, sås och kryddning tillagas tillsammans.
Leaquid
Att en stor del av näringsämnena läcker ut i vattnet vid kokning är inget som syns, eller något de flesta vet om eller reflekterar över. Så hur kan vi visa upp ett problem som är osynligt? Vi skapade vitaminvattnet Leaquid, som visar förlusten av näringsämnena på ett väldigt handgripligt sätt.