
Potatissallad
Portioner: 4 st.
Ingredienser:
20 st. Kulpotatisar (små runda)
2 msk Grovkornig senap
12 st. Cornichoner
1 st. Schalottenlök
2 msk Olivolja
1 msk Vitvinsvinäger
Smörgåskrasse/ätbara blommor
Salt, svartpeppar
Metod:
1. Skiva schalottenlöken tunt och slå på vinäger
2. Dela cornichonerna på längden
3. Lägg potatisen på perforerad plåt
4. Ånga potatisen i ugnen ca 20 min eller tills att de är mjuka
5. Blanda potatisen med olivolja, senap, cornichoner och smaka av med salt & peppar.
6. Toppa med smörgåskrasse, schalottenlök och/eller ätbara blommor
Att ånga potatis som ska användas till potatissallad är ett bra sätt att bevara dess smak men också konsistens och textur. Ångan gör potatisen tåligare så att den inte går sönder när den blandas runt. Passa på att smaksätta potatisen när den är varm för då drar den åt sig ännu mer smak av marinaden!
Leaquid
Att en stor del av näringsämnena läcker ut i vattnet vid kokning är inget som syns, eller något de flesta vet om eller reflekterar över. Så hur kan vi visa upp ett problem som är osynligt? Vi skapade vitaminvattnet Leaquid, som visar förlusten av näringsämnena på ett väldigt handgripligt sätt.