Avocadosallad med grönkål

Med grönkål i receptet blir salladen både välsmakande och nyttig.
Grönkål är perfekt som salladsbas och ger både krispighet och god smak. Att den även är fullproppad med nyttigheter gör den än mer till ett strålande val. Tillagar du dessutom grönkålen i en ångugn bibehålls såväl vitaminer och mineraler som färg och spänst. Blanda med avokado, tomat, hampafrön och en god vinägrett och du får en härlig grönkålssallad – ett recept på en riktigt fräsch lunch!
Avokadosallad med ångad grönkål
2 grönkålshuvuden, grovt hackade i stora bitar, ej stammarna
1 avokado, skalad och hackad
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk soja
¼ tsk salt
2,5 dl tomat, hackad
0,5 dl hampafrön
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Ånga grönkålen på mediumvärme tills den blir mjuk, cirka 12-15 minuter.
- Gör dressingen genom att blanda olivolja, citronsaft, rödvinsvinäger, soja och salt i en liten skål och rör om.
- Skölj den ångade kålen i kallt vatten. Pressa ur så mycket vatten som möjligt och lägg i en stor skål. Häll i dressingen och blanda.
- Lägg i de hackade tomaterna, avokadon och hampafrön och rör om väl. Toppa med nymalen svartpeppar.
- Avnjut din grönkålssallad som den är eller som tillbehör.


Skillnaden i köket
Spisfläktar är en viktig del i varje kök. De spelar en väsentlig roll i att hålla luften fräsch och ren, så du kan njuta av att laga kulinariska rätter. Och med rätt stil på spisfläkten kan du få en köksdesign du älskar.

God mat varje gång
Det finns ett enkelt sätt att lyckas med maten varje gång: ånga. Smakerna träder fram, konsistensen förbättras, näringen bevaras. Vare sig du ugnssteker kött, bakar bröd eller lagar en läcker dessert, ställ bara in ångnivån för en kulinarisk höjdpunkt.

Direkt och precis värmereglering
Med induktion överförs värmen direkt till kastrullens botten vilket ger snabb och jämn upphettning. Matlagningstiden förkortas och förbrukar mindre energi, ytan utanför kastrullen förblir relativt sval, så din induktionshäll är både säkrare och enklare att rengöra.