Ångad potatis
Ångad potatis

Portioner 4 st.

 

Ingredienser:

20 st. Kulpotatisar (små runda)
Olivolja/smör
Salt, Svartpeppar

 

Metod:
1. Lägg potatisen på perforerad plåt

2. Ånga i ugnen ca 20 min eller tills att de är mjuka

3. Innan servering ringla över fin olivolja eller tillsätt en klick smör, salt & peppar

 

Ångad potatis är en delikatess. Den blir inte blöt på det sätt potatis kan bli när den kokas. Hela potatisen får fin struktur och gör att t.o.m. skalet, smakar gott. Genom att mäta potatisens temperatur under tillagningen kan man ta ut den ur ugnen när temperaturen är perfekt. Att ånga potatis tar ca 20–30 minuter och rekommenderad temperatur är 94–95 grader. I dessa tider är det inte helt oväsentligt att tillagning med ånga dessutom är både vattenbesparande och energieffektivt.

Leaquid

Att en stor del av näringsämnena läcker ut i vattnet vid kokning är inget som syns, eller något de flesta vet om eller reflekterar över. Så hur kan vi visa upp ett problem som är osynligt? Vi skapade vitaminvattnet Leaquid, som visar förlusten av näringsämnena på ett väldigt handgripligt sätt.

Tillbaka till fördelarna med ånga